Noedels

Reisdagboek van Pieter en Karolien

Archief: May 2008

U bekijkt momenteel de archieven voor May 2008.

30/05: Hard labeur op de Gili's!

Categorie: Algemeen
Onze tweede dag op Gili Air begint met soezend wakker worden onder een gigantisch muskietennet, uiteindelijk toch opstaan om vervolgens naar het restaurantje aan het strand te wandelen. Terwijl we genieten van de ochtendzon en het uitzicht, met in de verte Lombok, worden onze banaan-ananaspannekoeken klaargemaakt. Samen met de koffie en thee uiteraard inbegrepen in de genant lage kamerprijs.

Uitgedost in zwembroek en bikini en gebalsemd met zonnecreme gaan we even later aan boord van een bootje dat ons naar de leukse snorkelplaatsen van de drie Gili's brengt. De onderwaterwereld stelt niet teleur: de koraalriffen hebben dan wel zichtbaar de lijden onder het veranderende klimaat, ze blijven kleurrijk en impressionant. Natuurlijk zijn ook de visjes in alle kleuren, vormen en groottes van de partij maar de sterren van vandaag zijn de zeeschildpadden, groter dan u ze ooit heeft gezien!

Om drie uur zit de geslaagde dagactivieteit er alweer op en zijn we wel verplicht om een vers sapje aan het strand te gaan drinken. We moeten de lokale economie tenslotte steunen... Daarom blijven we morgen nog een dagje, er zijn hier maar weinig toeristen, het is duidelijk dat ze ons hier nodig hebben...

Wie beweert dat reizen en op vakantie gaan in se hetzelfde is, krijgt vandaag voor een keer helemaal gelijk.

29/05: Genieten op de Gili's

Categorie: Algemeen
De Gili's zijn drie eilandjes, elk een scheet groot, aan de oostkust van Lombok. Wij kozen voor Gili Air, het eerste scheetje in de rij, om een paar daagjes te luilekkeren. We hebben daarvoor tot onze beschikking: een leuke bungalow met eigen hangmat, witte stranden, gezellige en goedkope restaurantjes, snorkelmogelijkheden en een voorraadje lectuur. Het feit dat paard en kar of fiets, de enige vormen van transport zijn draagt alleen maar bij tot de relaxte sfeer.

Het adagium van de inwoners - no worries - nemen wij graag ter harte.

28/05: The Lombok Loop

Categorie: Algemeen
Lombok - op de kaart het tshoepke tussen Bali en Sumbawa - bestaat eigenlijk uit niet veel meer dan een vulkaan, omringd door rijstterrassen, palmbomen en stranden. Onze uitvalsbasis Senggigi stelde op dat vlak niet zo veel voor: bruingeel zand (eens je wit gewoon bent wil je niets anders meer), bezaaid met ehoorlijk wat afval. Daar verslijten wij onze handdoeken niet aan.

We zijn er dan maar scooterend op uitgetrokken, op naar de andere kant van het eiland. Wiuj Belgen hebben nogal eens de neiging om afstanden te overschatten en tijdens onze tweedaagse roadtrip is dat duidelijk gebleken. Zelfs met een bezoekje aan drie niet noemenswaardige, amper bezienswaardige bezienswaardigheden stonden we op de middag al aan de oostkant. De dag was nog jong, restraurants waren schaars en accomodatie ontbrak in het geheel. In een baan dus verder naar ons vertrekpunt. Via een prachtige heuvelachtige weg die slingerde langs zonovergoten baaien vervolmaakten we onze toer.

Terwijl de zon stilaan aan haar dagelijkse afdaling begon, sjeesden wij gezwind over de baan. Zo'n twintig kilometer voor onze eindbestemming maakte die baan echter een ommetje tussen de bergen. Tussen die bergen zaten dan weer dikke grijze wolken samengepakt. Zo'n twee minuten nadat we de eerste Indonesier zijn regenjas zagen aantrekken, kletterde een stevige bui uit de hemel. Schemering nestelde zich stilaan over het eiland en de benzinewijzer stond al diep in het rood...Maar dan kwam de (geheel van regen gespaarde) kust in zicht, eindbestemming na 250 kilometer alreeds bereikt. Flink gewerkt dus, want zo hebben we weer een dagje gewonnen in onze planning. Dat zijn we inmiddels aan het vieren op de onvolprezen Gili-eilanden.

27/05: Senggigi - Gili Air

Categorie: Reisroute
met de taxi - vertrek Senggigi: 09.10 - aankomst Bangsal: 09.40 - prijs: 1.40 euro PP

met de boot - vertrek Bangsal: 10.20 - aankomst Gili Air: 10.40 - prijs: 0.5 euro PP

25/05: Het plan

Categorie: Algemeen
Haal er alvast een kaart van Indonesie bij!

De trouwe noedellezer zal merken dat we in Indonesie vanuit Jakarta vertrokken zijn en altijd maar verder oostwaarts keren. Dat zou niet mogen, want we vliegen op 2 juli naar huis vanuit de hoofdstad. Een woordje uitleg onzentwege brengt duidelijkheid:

Nadat we Java netjes afgewerkt hadden, wilden we in volgorde Bali, Lombok, Flores en Sulawesi bezoeken. Een te dure vlucht/te trage boot naar Sulawesi strooide roet in het eten dus het grillige eiland hebben we maar laten varen (haha). Geen probleem, genoeg om ons bezig te houden op de eerste drie eilanden.

Onze route is nu niet bepaald logisch meer te noemen, maar dat is opnieuw de schuld van te dure vluchten. Na een paar daagjes rondlummelen in het bijzonder aangename Ubud (op Bali, that is) hebben we meteen de oversteek gewaagd naar het nog kleinere Lombok waar we een dikke week zoet zijn met snorkelen en brommeren.

Dan gaan we nog een stapje verder, op naar het minder toeristische Flores. Eens we daar rond zijn geraakt met de gammele bussen en zijn uitgekeken op de dorpjes, lonkt de terugvlucht naar huize. Maar niet vooraleer we eerst een weekje ten volle hebben genoten op Bali. Afsluiten doen we in stijl!

25/05: Ubud (Bali) - Senggigi (Lombok)

Categorie: Reisroute
met de bus - vertrek Ubud: 07.15 - aankomst Padangbai: 08.45

met de ferry - vertrek Padangbai (Bali): 09.00 - aankomst Lembar (Lombok): 14.10

met de bus - vertrek Lembar: 14.15 - aankomst Senggigi: 15.15

Prijs voor het geheel: 7,60 euro PP

23/05: Eetextravaganza!

Categorie: Eten
Gisteren hebben we een culinaire uitschieter voorgeschoteld gekregen. Dankzij Pitr z'n kwaliteiten als onderhandelaar en fotograaf werden we uitgenodigd voor een uitgebreide menu-test in een poepchic resort. De deal was veel gratis eten in ruil voor een ongezouten mening en wat foto's.
Als de eigenaar tevreden is van het afgeleverde fotowerk, kunnen we misschien een gratis nachtje in stijl versieren...
Daar zeggen wij geen Neen tegen!

Waarschuwing: best niet lezen als U juist gegeten hebt.

De lunch bestond uit de volgende testgerechten:
- kipdumplings met soyasaus
- scampi tempura
- kreeft met een lichte kaassaus en gebakken aardappeltjes
- salade nicoise
- bruscetta
- zoete maissoep
- wontonsoep
- avocadococktail met scampi's
- Indonesische kipsate met gegrilde komkommer en aubergine
- tonijnsteak met rode paprikasaus
- cordon bleu met frietjes
- gefrituurde aubergine met kaassaus
- pastasalade met tonijn en tamarind
- vers sinaasappelsap, spuitwater en een exotische vruchtenshake

Om te bewijzen dat we (uhm... Pieter) ook gewerkt hebben, hier wat foto's... (Er moet nog aan gesleuteld worden, maar dat is iets voor thuis.)

De tonijnsteak
null

Een licht doch lekker wontonsoepje
null

Knapperige kipdumplings
null

Heerlijke tempura!
null

Een frisse salade nicoise
null

Rijkelijk belegde bruscetta
null

Top of the bill: de overheerlijke kreeft!
null

22/05: Groetjes uit Java - deel 2

Categorie: Foto's
Het tweede reeksje van Java, het waren niet alleen de tempels die ons konden bekoren.

Actie: Karolien oefent geconcentreerd - goede leerlinge als ze is - voor haar batikcursus. Het eindresultaat is prachtig!


De zonsopgang met uitzicht op Gunung Bromo is er eentje van wereldklasse.


Het luchtige glazuur waarvan eerder op deze blog sprake was levert een prachtig schouwspel op.


Een wandelingetje rond de krater van Gunung Bromo leverde spectaculaire uitzichten op. Die hebben jullie natuurlijk nog te goed... Ooit...


Natuurschoon op het Ijen Plateau...


In de krater van de Ijenvulkaan wordt hard gezwoegd om zwavel te ontginnen. Een Siberisch strafkamp lijkt er speeltuin tegen.


Deze manden vol zwavelstenen worden door schriele mannetjes eerst uit de krater gehesen, later naar het dal gebracht. Het geheel weegt zo'n 75 kg en levert de volledige twee dollar op.


21/05: Groetjes uit Java - deel 1

Categorie: Foto's
De eerste Indonesische foto's zijn bij deze een feit! En meteen twee reeksjes, al is het tweede voor morgen...

Indonesiers zijn aardige muzikanten, die treinen en bussen maar al te vaak opsmukken met een vleugje muziek.


Jakarta stelde visueel niet veel voor, de treinrit naar Yogyakarta was dan weer een feest op dat gebied.


Elk land heeft zijn eigen vormen van lokaal transport. In Indonesie blijken de bejaks en bemo's de tegenhanger van de tuktuk en jeepney.


Yogyakarta is de toeristenstad bij uitstek op Java. Bejaksmeekbedes horen bij het citytrippen.


Het cultuurwalhalla van Java is de Borobudur. De tempel deed ons een beetje denken aan Bayon in Angkor: een rommeltje van ver...


...eens op de tempel zeer impressionant.


Die andere grote tempel in de buurt van Yogyakarta: de Prambanan. Minder gekend, maar ook zeer te pruimen.

19/05: Onze laatste uitspattingen op Java...

Categorie: Algemeen
... waren gelukkig niet echt letterlijk uitspattingen, dat had namelijk pijn gedaan vermits we maar liefst twee vulkanen hebben beklommen.

Gumung Bromo, een slaperige doch puffende joekel van een vulkaan hebben we kunnen aanschouwen bij zonsopgang. Heel indrukwekkend allemaal, de mist die als een luchtig glazuur de vallei bedekt en de berg in een fotogenieke setting hult. Nadien hebben we Meneer Bromo zelve uiteraard beklommen en zowaar een toertje gewandeld rond de krater. Prachtig uitzicht over een buitenaards landschap, alleen heeft Meneer nogal last van een stinkbek.

Dezelfde dag reisden we door naar het Ijen Plateau, geroemd om z'n koffie en een pruttelend vulkanisch meer. Ook hier was het landschap fenomenaal, op het fluo blauwe water na had het best Mars kunnen zijn...

Foto's volgen uiteraard want het valt eigenlijk allemaal niet uit te leggen. Om je een idee te geven: mix een maanlandschap met een Star Trek decor en de geur van rotte eieren. Dat zou zo'n beetje in de buurt moeten komen.

Inmiddels zijn we trouwens al een eiland opgeschoven: het weelderige Bali is voor een dag of tien ons nieuw actieterrein.

19/05: Ijen Plateau - Ubud

Categorie: Reisroute
met de minibus - vertrek Ijen Plateau: 05.15 - aankomst Ijen vulkaan: 06.00 - prijs: 1 euro pp

We krijgen drie uur de tijd om de vulkaan te beklimmen.

met de minibus - vertrek Ijen vulkaan: 10.00 - aankomst Ketapang (voor de ferry tussen Java en Bali): 11.15 - prijs: 3 euro pp

met de ferry - vertrek Ketapang: 11.45 - aankomst Gilimanuk (Bali): 12.30 - prijs: 0.40 euro pp

We zitten alzo in een nieuwe tijdzone en draaien de klok een uurtje vooruit.

met de bus - vertrek Gilimanuk: 13.30 - aankomst Denpassar: 16.55 - prijs: 4 euro pp

met de bemo (een minibusje) - vertrek Denpassar: 17.35 - aankomst Ubud: 18.15 - prijs: 1.80 euro pp

17/05: Gunung Bromo - Ijen Plateau

Categorie: Reisroute
met de minibus - vertrek: 09.10 - aankomst: 18.30 - prijs: 8 euro pp

16/05: Yogyakarta - Gunung Bromo

Categorie: Reisroute
met de minibus - vertrek: 08.30 - aankomst: 20.15 - prijs: 10 euro pp

15/05: Dagboekfragment, woensdag 14 mei

Categorie: Algemeen
Ons druk dagje vol sighseeing verliep verrassend vlot. We begonnen ons groot toeristisch offensief met een opmerkelijke opvoering in het sultanpaleis, zowaar door onze eigenste gids. Het kranig dametje ratelde haar uitleg in het 'Nederlands' af, al bleef ze soms een beetje haperen: "in 1900... in 1900... in 1900... in 1933 was de nechende soeltan...". We konden ons gelukkig net weerhouden om het braaf menske af en toe een schouderklopje te geven. Het paleis zelf was echter niet bijzonder dus we vonden het geen slechte zaak dat onze tour snel was afgelopen. Vervolgens zijn we via de rommelige vogelmarkt eerder toevallig bij de restanten van de waterburcht uitgekomen, alzo zat ons voormiddagprogramma er alreeds op.

Na een lekkere sandwich konden we, op weg naar Prambanan, het fonkelnieuwe bussysteem uittesten. De Transyogya bleek u-l-t-r-a modern, met bushaltes en zo!! Whoa! De innovatie van Yogya was tevens u-l-t-r-a traag. Een uur later bereikten we de Prambanan. Eens we ons een weg gebaand hadden tussen de souvenirstalletjes en ons valselijk hadden uitgegeven voor studenten konden we - aan een aanzienlijk goedkoper tarief - de sierlijke en opmerkelijk grote tempels van de heilige Hindoe drievuldigheid aanschouwen. Berrry berrry imprressive. Ondanks de klaarblijkelijk verwoestende aardbeving van 2006 was ook de kleinere Candi Sewi tempel zeer de moeite.

Eens we eindelijk terug in centrum Yogya waren hebben we ons na het obligate plonsje in het zwembad van het hotel gestort op een nasi goreng in de ViaVia. 's Avonds had Pitr z'n handen vol met resortresearch terwijl ik me mocht laten gaan met hamer, bunsenbrander en vijl, onder het goeddunkend oog van zilversmid Agus. Na twee uur zwoegen kon ik mijn creatie, een geheel zelfgemaakte ring, door Pieter in de ViaVia laten bewonderen.

13/05: Een kwestie van boertig zijn

Categorie: Algemeen
Na amper een weekje op het prachtige Java (waarover later uiteraard meer) zijn we al aardig ingeburgerd. Rijst als ontbijt wekt geen spontane maagstaking meer op, we kijken niet meer verwonderd op als iemand ons "Hoe chaaat et" toeroept en ook het helaas inherente gezaag voor een becak (de Indonesische riksja) dringt amper tot ons door.

Een opdringerige becak chauffeur moet je best botweg negeren. Lucht is ie! (nou ja, smog dan...) Een zagevent die je wilt meetronen naar een "kunstgallerij"? Idem. Vriendelijk, zelfs schaapachtig glimlachen en gedecideerd verder wandelen. Niet horendol worden in de straten van Jakarta of Yogyakarta is dus eigenlijk gewoon een kwestie van boertig zijn. Als een man aan Karoliens borsten uitlegt waarom het paleis van de sultan gesloten is... omdraaien, verder wandelen en je vooral niet ergeren. Java is te mooi...

10/05: Jakarta - Yogyakarta

Categorie: Reisroute
met de trein - vertrek: 06.20 - aankomst: 15.00 - prijs: 7 euro pp

09/05: Artyfarty in de Filipijnen

Categorie: Foto's
Het zit 'em vaak in de details, dat bewijzen deze foto's. Een beetje fotografisch freewheelen is altijd leuk!

Een landschap bij ondergaande zon,
aan de voet van Mount Mayon.


Immer gehuld in een sluier van wolken, Mount Mayon is een schoontje.


Een fantasietje met rijstterrassen.


Van ver lijken de rijstvelden zachte donsjes. Toch beter geen tentenkamp opzetten.


Er moet nog wat aan gefotosoept worden maar ook zo het tonen waard.


Een muur van rijstterrassen aan de overkant van het dal in Batad.


Het voordeel van spontaan vroeg wakker woden is dat je veel kan spelen met ochtendlicht!

09/05: Festivaltijd in Sagada en Vigan

Categorie: Foto's
Zowel Sagada als Vigan zijn sfeervolle stadjes, doch met een heel ander karakter.

's Ochtends een wandeling maken onder een stralende zon...


...in de namiddag schuilen voor de regen met thee, yoghurt, pasta,...


Voor de Filipino's is het grote vakantie. Festivals alom, dus. Hier met zaklopende oudjes.


De kathedraal (klinkt groter dan het is) van Vigan. Hier zitten op zondag de kerken echt nog vol.


De oude stad van Vigan straalt koloniale charme uit.


Ook in Vigan was het feest, behalve voor de gecrashte skater op het plein...


Een bizarre processie van lokale 'missen'.

08/05: De Noedels in Filipijnie, deel 2

Categorie: Foto's
Een tweede reeks van zeven Noedelfoto's...

Spa Rood is er niets tegen!


Een vrolijk smurfenuitje in Batad!


Familieportret...


In Sagada hebben we meer gegeten dan gewandeld. Letterlijk. U snapt waarom... In de pannenkoek zit verse yoghurt met banaan! Zeker uit te proberen thuis! (zo begin juli...)


In Sagada hebben we meer gedronken dan gewandeld. Letterlijk. Gelukkig was het voornamelijk lokale bergthee.


Avonturen met jeepneyversierselen!


In Sagada... U snapt het wel... Ook deze limoentaart is zeer aan te bevelen!

08/05: De Noedels in Filipijnie, deel 1

Categorie: Foto's
Na een valse start is onze Filipijnenreis toch nog memorabel geworden!

Onze eerte kennismaking met de Filipijnse 'way to go'.


Zoals zo vaak die eerste week: wachtend op transport...


Zoals zo vaak die eerste week: geperst in een curieus voertuig...


Noedelsmurf poseert fier voor Mount Mayon, Smurfin lag in bed met hoofdpijn...


Oppernoedel poseert fier op een richeltje in Banaue.


Karonoedel balanceert onzeker op een richeltje in Banaue.


Ergonomisch zijn de trappen tussen de rijstvelden niet, wel inventief!

08/05: Kuala Lumpur - Jakarta

Categorie: Reisroute
met de bus - vertrek Kuala Lumpur: 5.40 - aankomst luchthaven: 6.50 - prijs: 2.30 euro pp

met een vlucht van Airasia - vertrek luchthaven: 8.25 - aankomst Bangkok: 9.30 - prijs: 35 euro pp

met een vlucht van Airasia - vertrek Bangkok: 17.00 - aankomst Jakarta: 20.30 - prijs: 130 euro pp

met de taxi - vertrek: 21.15 - aankomst Jakarta centrum: 21.45 - prijs: 2.80 euro pp

08/05: Genieten in Banaue en Batad

Categorie: Foto's
Het Noorden van Luzon kon ons zeer bekoren. Het moge meteen duidelijk wezen waarom...

De eerste in een reeks rijstterrassen. Onze timing bleek perfect: de rijst in Banaue was net geplant.


Nog steeds heel mooi in Banaue...


Het uitzicht vanuit onze kamer in Batad! Spontaan wakker worden om 6u en dit voorgeschoteld krijgen... hmmmm...


Groen!


Na een stevige wandeling langs de rijstvelden was dit onze beloning.


De ochtendzon in Batad doet haar werk.


Zowaar een amfiteater van rijstterrassen! Elke trede is ruim twee meter hoog!

07/05: De Filipijnse hotels

Categorie: Verblijf
Onze Filipijnse kamers, variatie troef!

Flamengo Resort (Talisay): heel rustig gelegen aan het Taalmeer. Vooral de badkamer was uitstekend, met inloopdouche!
Prijs: 9.50 euro per nacht


Sampaguita Tourist In (Naga): een standaard kamer in een gigantisch hotel.
Prijs: 6.20 euro per nacht


Tentje op een verlaten strand (Caramoan Peninsula): klinkt zeer romantisch, doch de praktijk is niet alles. Veel zand in de tent, vieze beestjes op de loer... Geef ons maar een strandhut of resort!
Prijs: 0 euro per nacht


Legaspi Tourist Inn (Legaspi): Degelijke maar snikhete kamer met schrijftafeltje.
Prijs: 9.50 euro per nacht


New Wonder Lodge (Banaue): Niet nieuw en geen wonderhotel, maar de uitbaters waren symphatiek en er stond een pooltafel in de "lobby".
Prijs: 6.20 euro per nacht


De badkamer van onze kamer in Banaue, eindelijk eens het volledige beeld. Kakkerlakken maakten het douchefeest compleet. Let ook op het gebrek aan WC-bril: goed voor de beenspieren!


Simon's View Inn (Batad): Kamer met het beste uitzicht van het hele dorp. Het restaurant was een extra troef.
Prijs: 3.20 euro per nacht


Green House Inn (Sagada): Leuk oud houten huis, lieve uitbaatster die een ketel warm water bracht om te douchen.
Prijs: 4.70 euro per nacht


Grandpa's Inn (Vigan): Ruime kamer in een oud koloniaal huis. Charmant, maar absoluut te duur.
Prijs: 11 euro per nacht


Het gezellige salon op de eerste verdieping zorgde voor extra charme in Vigan.

07/05: Creatief met transport in de Filipijnen

Categorie: Transport
Het interieur van een jeepney moet liefst zo kitscherig mogelijk zijn: kerstlampjes, rode leren banken, een gehaakt lapje met "God bless this ride" en veel te luide muziek. Met de jeepney is het altijd een beetje reizen...


Een bangka, een traditionele vissersboot die verrassend vlot over het water scheert.


De binnenkant van een tricycle is net iets krapper dan die van een jeepney...


De tricycle, oftwel 'lassen voor dummies'.


De jeepney, 'koekjesdozen voor gevorderden'.


De kever duikt overal op in Azie!


Zoals een kleuter een auto zou tekenen!

07/05: Niet louter kommer en kwel in Zuid Luzon

Categorie: Foto's
Ons verblij in het Zuiden van Luzon was niet bepaald rozengeur en maneschijn maar we geven graag toe dat het eigenlijk een prachtige streek is.

De Taal vulkaan was onze eerste stop, niet bepaald spectaculair maar wel een welkome oase van rust.


Het bijbehorend meer is volgens de Aziaten het toppunt van yin en yang: een eilandje in een meer, op een eiland in een meer op een eiland. Snapte?


Een traditionele vissersboot, met de al even typerende rommel op de voorgrond.


Kerken genoeg in de Filipijnen, die zorgen voor een zuiderse sfeer.


Ons prive strand!


De markt in Legaspi. Zoek de vulkaan op de achtergrond!


Mount Mayon overschaduwt Legaspi. Aangezien hij af en toe nog rommelt en ook wel uitbarst, wordt hij waakzaam in het oog gehouden door het seismologisch instituut. We hebben ons dus niet aan een beklimming gewaagd.

06/05: Vigan - Kuala Lumpur

Categorie: Reisroute
met de nachtbus - vertrek Vigan: 08.30 - aankomst Dau: 05.00 - prijs: 7.30 euro PP

Bij de nachtbus hoort een woordje uitleg. Het Filipijns bussysteem is dat er namelijk geen systeem is. We wilden overdag al - oh, de voorzienigheid zelve - ons busticket kopen maar eens in het busstation bleek dat de tickets enkel op de bus zelf gekocht kunnen worden. Okee, tegen 21u staan wij paraat aan het busstation, blijkbaar samen met nog een tiental andere trappelende Filipino's. First come (lees: "first pushed against the door"), first serve. We proberen anderhalf uur lang een plaatsje te bemachtigen maar vijf bussen later stonden we nog steeds (en nu een beetje ongeduldig) op het perron. Onze preek dat we de volgende ochtend echt wel een vlucht moeten halen, kan niet meteen rekenen op de verhoopte empathie. We besluiten dan maar plan B uit de kast te halen en te bivakkeren op het gangpad van de eerstvolgende bus. Onze volharding werkte, en we werden na een uurtje kontpijn zelfs beloond met een echte zitplaats (yep, zitplaats, geen ligplaats). De Filipijnen en transport, het zal nooit iets worden...

met de tricycle - vertrek Dau: 05.25 - aankomst Clark centrum: 05.35 - prijs: 0.30 euro PP

met de jeepney - vertrek Clark centrum: 07.30 - aankomst luchthaven Clark: 07.50 - prijs: 0.30 euro PP

met een vlucht van Air Asia - vertrek Clark: 11.45 - aankomst luchthaven Kuala Lumpur: 15.20 - prijs: 50 euro PP

met de bus - vertrek luchthaven KL: 16.30 - aankomst centrum KL: 17.30 - prijs: 2 euro PP

06/05: Foto extravaganza

Categorie: Algemeen
Uitstel is geen afstel op Noedels.be.

Wij hebben acht fotoreeksjes voor u in petto die we op willekeurige tijdstippen op u loslaten.
Alle reeksjes staan geprogrammeerd om tussen morgen en 9 mei te verschijnen.

Veel plezier ermee!

06/05: Karolien geniet van Singapore en Maleisie

Categorie: Foto's
Karolien heeft veel plezier gehad in Singapore en Maleisie! Wij geven u de bewijzen:

Met Noedelineke aan het poseren in de botanische tuinen van Singapore is duidelijk erg grappig.


Immer vrolijk in de orchideentuin van Singapore.


Somber kijken zat er niet bij in de botanische tuinen...


De verleidster komt in de Cameron Highlands in haar naar boven.


In bergachtige en tropische gebieden groeien altijd aardbeien. Dat kan alleen maar positief bevonden worden.


Wow Miss Lange Benen krijgt hulp van de breedhoeklens in een park in Kuala Lumpur.


Ingegraven worden door zandmeester Pieter is altijd leuk. Snorkels zijn ook altijd leuk!

06/05: Pieter speelt in Maleisie

Categorie: Foto's
Stranden, lekker eten, een beetje natuur en veel fotomateriaal, meer heeft Pitr niet nodig...

... tenzij een lief natuurlijk... En wie lonkt daar op de achtergrond?


Een breedhoeklens kan behoorlijk veel schade aanrichten met een mens...


Het moet niet altijd Noedelsmurf zijn die wordt ingegraven.


Camera ingegraven?!


Spelend op het strand...


Ook hij moet af en toe z'n smurfin kunnen imponeren...


Vreten bij de Indier! Naan! En roti! En curry! En Tandoori! Mjam! Overigens spotgoedkoop.

05/05: Noedelsmurf geniet vooral van Smurfin in Singapore en Maleisie...

Categorie: Noedelsmurf
Ook voor Noedelsmurf was er bezoek in Maleisie! Hij fleurde helemaal op!

Een romantisch uitje in de botanische tuin van Singapore...


Oh, de gruwel! We konden hem nog net redden!


Noedelsmurf trekt erop uit tussen de theeplantages in de Cameron Highlands.


Samen citytrippen in Kuala Lumpur...


Het begon een beetje op een huwelijksreis te lijken voor de twee tortelduifjes...


Noedelsmurf wilde zich natuurlijk bewijzen voor z'n madam. De stoere smurf uithangen op de bijzonder hoge hangbruggen tussen de bomen in Taman Negara en Smurfin was helemaal ingepalmd...


t' Is toch een schatje...


Er werd geen enkele smurf verwond tijdens deze fotoshoot


04/05: De stulpjes in Maleisie

Categorie: Verblijf
Eindelijk... onze stulpjes in Maleisie:

Papilon Guesthouse (Kuala Tahan - Cameron Highlands): een zeer gezellig guesthouse, niet onbelangrijk als de moesson je de hele namiddag dwingt om spelletjes te spelen.
Prijs: 7.50 euro per nacht


Anuja Backpackers Inn (Kuala Lumpur): een trieste kamer in de voor accomodatie veel te dure hoofdstad.
Prijs: 6.50 euro per nacht


Sunmoon Resort (Pulau Perhentian): zeer gammel doch charmant. Een grote hagedis hield trouw de wacht voor de deur.
Prijs: 4 euro per nacht


Hotel Sri Emas (Jerantut): de beste deal in Maleisie!
Prijs: 3 euro per nacht


Een zeer klein "guesthouse" aan de ingang van Taman Negara. De naam zijn we vergeten... Ineke? Met z'n drieen in de kleine kamer, en dat was dan nog het beste dat we konden vinden. En zoals het (helaas) hoort in een nationaal park, werden we omgeven door veel beestjes...
Prijs: 4 euro per nacht


Eastern Heritage Gusethouse (Melaka): charmant maar nogal afgeleefd huis. Wij hadden gelukkig de enige kamer met een raam dat uitgaf naar buiten. Ineke sliep in de slaapzaal/Roemeens weeshuis.
Prijs: 5.50 euro per nacht


Backpackers Travellers Inn (Kuala Lumpur): lekker centraal gelegen maar helaas stond er elke avond een eetstalletje onder ons balkonnetje. Hotpot. Het leek alsof ze ons terras aan het frituren waren...
Prijs: 6 euro per nacht
--voorlopig geen foto, volgt later, maar wees vooral niet benieuwd want het stelt echt niets voor...--

04/05: Het heerlijke noorden

Categorie: Algemeen
De aandachtige reisroutelezer zal - met behulp van een kaart van de Filipijnen - gemerkt hebben dat we ons niet aan ons woord gehouden hebben. De afspraak was namelijk dat we op onze luie konten gingen blijven zitten, omgeven door de prachtige rijstterassen van de Cordillera. Hoewel het erg gemakkelijk vol te houden was, dat luie-kont-zitten, hebben we de Filipijnse bussen en jeepneys een laatste kans gegeven en ons gewaagd aan de grote trek naar het koloniale Vigan.

Sagada was nochthans heerlijk. Het uitgestrekte dorpje miste indrukwekkende rijstterassen, het maakte dat gebrek meer dan goed door uit te blinken in leuke restaurantjes en een (kleine) waaier aan randactiviteiten. Onze favoriet was het Yoghurt House, waar verse yoghurt deel uitmaakte van ons dagelijks dieet. Gemaakt met volle room, aangedikt met pannekoeken, het zal niet goed zijn geweest voor onze achtersten... Daarom maakten we er een sport van om 's ochtends een wandeling te maken in de mooie omgeving. Die hoefde trouwens nooit lang te zijn, want elke namiddag regende het en hadden we een uitstekend excuus om ons opnieuw met de voetjes onder een tafel vol lekkers te schuiven.

Verrassend was een grot die enkel Pieter - met gids - indurfde. Noedelsmurf en Karolien bleven veilig in de openlucht. De grot was op sommige plaatsen zo smal dat het moeilijk manouvreren was en het water stond in bepaalde gangen tot aan de oksels. Avontuur en spectakel ten top, allemaal op blote voeten, dan heb je volgens de kenners de beste grip op de gladde wanden.

Aan gezelschap hadden we in Sagada ook geen gebrek. We ontmoetten bleekscheten van verschillend allooi, van een jonge Belgische tot een iets oudere Britt. Uitschieters hier was een Canadees koppel, waarmee het de laatste avond erg gezellig tafelen was, ...in het Yoghurt House, uiteraard.

De busrit naar Vigan - volgens het beste scenario elf uur op de baan - was een zware en krape bevalling, we hadden het er zeker voor over. Het is festivaltijd in dit gezellige stadje. Minder mooi dan Macau of Melaka, aan sfeer hier geen gebrek. We genieten nog twee laatste dagen van dit heerlijke stukje Filipijnen alvorens door te vliegen naar Indonesie. De verwachtingen zijn hoog gespannen.

Als dat maar goed afloopt...

04/05: Sagada - Vigan

Categorie: Reisroute
Met de bus - vertrek Sagada: 5.00 - aankomst Baguio: 11.30 - prijs: 3,7 euro PP

Met de bus - vertrek Baguio: 12.30 - aankomst Vigan: 17.45- prijs: 4,7 euro PP

01/05: Menu van de dag

Categorie: Eten
De Filipijnen vallen budgetgewijs gelukkig goed mee, vandaar dat we ons dezer dagen eens goed laten gaan, culinair welteverstaan, in het vredige Sagada.

Ontbijt in het zeer sfeervolle Yoghurt House:
Karolien smult van een pannenkoek met banaan, bananenyoghurt en aardbeien, Pitr lepelt met smaak een heerlijk smeuige bananenyoghurt met muesli op. Met een verse koffie kwam dat allemaal samen op 2.50 euro.

Na de korte wandeling - dagtaak volbracht - worden we opnieuw naar het Yoghurt House gezogen:
Voor Karolien een verrassend lekkere tonijntoast, met verse groentjes en een verrukkelijke yoghurtdressing., Pitr geniet van de pannenkoek die Karolien als ontbijt smakelijk verorberde. Voor al dat smullen moesten we 2,2 euro betalen.

In de namiddag verhuizen we naar die andere gezellige kroeg in Sagada, Log Cabin.
Afternoon tea is voor Pitr een potje zwarte thee, voor Karolien een lokale bergthee met pepermunt, goed voor 4 tasjes thee, 0,7 euro armer. We lezen en schrijven de namiddag voorbij.

Ons avondeten, nogmaals in Log Cabin, zag er als volgt uit:
Elk een tomatenroomsoep met ui en een potje liptonthee, waar we de rest van de room en veel suiker bijdoen. Heerlijk!
We kiezen allebei voor een pastaschotel. Karolien gaat voor de spaghetti met champignon-tomatensaus, Pitr voor een penne Bolognaise. Er schijnt een Fransman in de keuken te staan en het is eraan te merken. We drinken nog twee San Miguelbiertjes en helemaal verzadigd keren we terug naar het hotel. Het was dan ook al negen uur voorbij!
We betaalden 6,20 euro voor het hele rondje boeffen in Log Cabin.

Jaloers? Mwoehahaha...
O <- Hier zitten we!