Noedels

Reisdagboek van Pieter en Karolien

Archief: April 2008

U bekijkt momenteel de archieven voor April 2008.

29/04: Tussen de rijstvelden van Batad

Categorie: Algemeen
De voorbije drie dagen hebben we doorgebracht in het heerlijk rustige Batad, waar de stilte alle drukte overstemt, om het met een gigantisch flauw cliche te zeggen. Het dorp ligt aan de voet van een wereldberoemd amfitheater rijstterassen. Sprookjesachtig bij mist, helgroen bij zonlicht, imponerend op elk moment van de dag.

De omgeving maakte ons terug helemaal zen, onze dagen bestonden - zoals gepland - uit niet echt veel. Uitslapen, oatmeal ontbijten, een wandeling maken tussen de rijstterassen, op tijd terug zijn voor een lekker middagmaal, gezelschapspelletjes spelen en vroeg onder de wol kruipen. Onder de wol, inderdaad, want het wordt hier fris in de bergen, wat op zich ook al een verademing is na al het nachtzweten van de afgelopen maanden.

Dat uitslapen klinkt veel decadenter dan wat het eigenlijk is. Vermits Filipino's echte kiekens zijn, de meeste toch, gaan ze ook met de kippen op stok en ligt iedereen al te ronken om 9u 's avonds. Wij doen tegenwoordig mee, om half tien is onze kaars uit, om half zeven staan we fris en monter op. Wat een heerlijk systeem, uitslapen en een lange voormiddag hebben!

We zitten nu in Sagada, een ander dorpje van waaruit leuke wandelingen te maken zijn. Het blijkt niet zo sfeervol als Batad, maar we willen zoveel mogelijk jeepneys en bussen in de Filipijnen vermijden, het zal waarschijnlijk onze laatste bestemming zijn in dit land. We maken er alleszins nog het beste van!

29/04: Batad - Sagada

Categorie: Reisroute
Te voet naar de top, de trappen maakten dat we iets langer over de klim deden. Maar na een uurtje puffen in de ochtendzon waren we boven.

met de jeepney - vertrek Batad: 09.15 - aankomst Banaue: 10.30 - prijs: 1 euro PP

met de minibus - vertrek Banaue: 12.10 - aankomst Bontoc: 13.50 - prijs: 2.50 euro PP

met de jeepney - vertrek Bontoc: 14.20 - aankomst Sagada: 15.20 - prijs: 0.50 euro PP


26/04: Banaue - Batad

Categorie: Reisroute
met de jeepney - vertrek: 12.00 - aankomst: 13.15 - prijs: 0.8 euro PP

De afdaling van de heuveltop naar het eigenlijke dorpje moesten we te voet afleggen. In veertig minuutjes en wel helemaal gratis!

25/04: Noedels - Filipijnen: 1 - 11

Categorie: Algemeen
Het tij is aan het keren! De Filipijnse pech hebben we wijslijk bij de walvishaaien achtergelaten, wij zitten intussen in het niet onaardige Banaue (uit te spreken als Ban-AU-weh). Omgeven door fabuleuze rijstterrassen, zo mooi dat Unesco ze tot werelderfgoed heeft verklaard.

Vandaag hebben we alle transportstress van ons af gewandeld, langs vervaarlijk smalle paadjes tussen de met groene dons bedekte rijstveldjes. We werden helemaal zen van de kabbelende watervalletjes en beekjes die alle terrasjes vernuftig met elkaar linken. En dat terwijl Banaue eigenlijk maar een tussenstop was. Ha! Eat that Zuid-Luzon, stomme walvishaaien en jeepneys!

Morgen zoeken we andere natuurpracht op in Batad, waar de rijstterrassen nog spectaculairder zouden zijn. Het boerengatgehalte van het dorp in kwestie spreekt ons om overduidelijke redenen ook wel aan. Veel verder weg van de chaos in Manila gaan we niet geraken. Hmmm....

25/04: Wist je dat...

Categorie: Wist je dat ...
... basketbal veruit de populairste sport is in de Filipijnen?
... elk winkelcentrum vol loopt met politieagenten die vooral heel erg doen alsof ze iedereen fouilleren en rugzakken controleren?
... de Filipijnen spreken van een "brown out" ipv een black out als delen van de stad zonder elektriciteit vallen?
... de light versie van het San Miguel bier hier enkel inhoudt dat het minder calorieen bevat? Het is dus even sterk als de standaard San Miguel.
... de Filipijnse mango officieel het zoetste fruit ter wereld is? We like!

24/04: Filipijns tegengif

Categorie: Algemeen
Het mag weer blijken uit onze uitvoerige reisroute van de voorbije twee dagen (of eigenlijk een tergend lange 23 uur onderweg)... we hebben weer de nodige bus, tricycle en jeepneykilometers in de benen. Pffft...

We hadden het al snel door dat we pas laat op onze bestemming zouden arriveren toen onze tweede bus van de hele hoop met ruim een uur vertraging vertrok. Pffft...

Niet alleen het onvoorspelbare karakter is tekenend voor het Filipijns openbaar vervoer. Gebrek aan logica troef in dit transport-apenland! Zo heeft zelfs de hoofdstad geen centraal busstation. Verschillende busmaatschappijen liggen over de stad verspreid, met elk hun eigen terminals. Niet zo bijster praktisch als je uit het zuiden komt en een aansluiting wilt naar het noorden... Getuige de drie vervoersmiddelen die wij (om 5.30 's ochtends na een korte nacht op een bus} moesten inschakelen.

Maar ach, we zijn er geraakt... de rijstterrassen waren al gehuld in een laagje mist toen we aankwamen maar het ziet er desalniettemin veelbelovend uit.

En net als je alle goden zweert dat je de Filipino's toch wel heel veel pijn wilt doen (en hun jeepneys allemaal op de brandstapel gooien), is er telkens een of andere snoodaard die spontaan onze dag goedmaakt.

Zo waren de walvishaaien (of het gebrek eraan) al snel verteerd (figuurlijk, anders is het logisch dat er geen zijn, duh) toen we verslagen op de stoeprand zaten en twee locals ons uit medelijden een fles water en koeken kwamen aanbieden. Voor onderweg. De schatten!

En alle gecummuleerde transportstress ebde vandaag volledig weg toen we in een charmant restaurantje lekker eten voorgeschoteld kregen, terwijl op de achtergrond een prive akoustisch concertje losbarstte.

Dan zijn het toch zo'n lieverds, die Filipino's.

24/04: Legaspi - Banaue

Categorie: Reisroute
met de bus - vertrek Legaspi: 19.00 - aankomst Manila (Pasay): 05.10 - prijs: 12 euro PP

Om van het ene "busstation" naar het andere te pendelen hadden we maar liefst twee jeepneys en een tricycle nodig. In totaal een half uur onderweg voor 0.15 euro PP.

met de bus - vertrek Manila (Sampaloc): 07.00 - aankomst Barabag: 15.30 - prijs: 5 euro PP

met de jeepney - vertrek Barabag: 15.30 - aankomst Lagawe: 16.15 - prijs: 0.60 euro PP

met de jeepney - vertrek Lagawe: 16.30 - aankomst Banaue: 18.10 - prijs: 0.40 euro PP

23/04: Donsol - part two

Categorie: Algemeen
Lees eerst Donsop - part one...

» Lees Verder

23/04: Donsol - part one

Categorie: Algemeen
In de baai van Donsol schijnen walvishaaien voor te komen en vbolgens een sympathiek Nederlands koppel is het een unieke ervaring om ertussen te zwemmen. Dat wilden wij ook wel eens proberen!

Onze informatie:
- er vertrekken minibussen vanuit het busstation en doen er een uurtje over,
- de boot is duur en moet best met maximaal zeven personen gedeeld worden,
- de beestjes laten zich vooral in de ochtend zien, want ze eten enkel planktoin dat dan aan de oppervlakte zwemt.

Ons plan:
Wekker om 6u zetten, snel omtbijten, met een jeepney naar het busstation gaan zodat we tegen 7u zeker in een minibusje zitten. Dan komen we tegen 8u aan in Donsol, wat ons een uurtje marge geeft om eventueel te wachten op andere toeristen.

De feiten:
Wekker gaat om 6u, we ontbijten snel oatmeal met banaan en water en zitten tegen 6u10 in een jeepney naar het busstation.
Perfect!

Bij de minibussen spreekt een Filipino van het minibusbedrijf ons aan:
Filipino: Where do you want to go?
Pieter: To Donsol! Is this one going to Donsol?
Filipino: Yes but only one seat left, take this one and wait fot other passengers.
Pieter: How long does it take to fill up the van?
Filipino: Only ten minutes o so, many people go to Donsol!
We stappen in het minibusje en om 7u rijdt het uit het station.
Perfect!

Een uurtje later vraagt de bestuurder waar we willen afgezet worden.
Pieter: In Donsol, is this Donsol?
Bestuurder: No this is Sorogson, for Donsol you have to go back to Legaspi.
Bon, turns out dat de eerste Filipino ons goed heeft liggen gehad, we moeten een andere minibus terug nemen naar een kruispunt en daar overstappen op een trage jeepney om zeker anderhalf uur later dan gepland aan te komen in Donsol. We vrezen dat we te laat gaan zijn...

Eenmaal aangekomen, na veel transportstress, blijken we inderdaad te laat te zijn. Dikke baaldag, we hadden in ons Fillipijnenschema een rustdag gepland bij de rijstterassen van het Noorden, nu wordt die opgesoupeerd door alweer een nutteloze transport- en stressdag.

Jammer...

22/04: Bloemenweelde in Singapore

Categorie: Foto's
We zijn intussen al even weg uit het bruisende Singapore, maar deze kiekjes uit de Botanische tuin wilden we jullie niet onthouden...

20/04: Overmoedig? Yessir!

Categorie: Algemeen
Onze eerste dagen in het Filipijns paradijs waren niet bepaald paradijslijk, tenzij voor een freaky transportfanaat...

Onze eerste halte beloofde nochtans veel goeds. Lake Taal straalde een welkome rust uit na het drukke Kuala Lumpur. Het meer omringt een vulkaan die in haar krater wederom een meer herbergt met daarin een klein eilandje. Allemaal zeer yin en yang volgens de Aziaten. Allemaal nogal overroepen vinden de Europeanen die hoopten op een spectaculair borrelend meer. Niet dus. Desalniettemin bood het een mooi uitzicht en een frisse bries maar eens we de oversteek gewaagd hadden en de rotte eierendampen hadden opgesnoven wilden we alweer verder naar onze volgende stop.

Na Lake Taal en haar vulkaan wilden we een paar daagjes genieten van enkele mooie stranden en eilanden, daar schijnen de Filipijnen erg goed in te zijn. Het ging helemaal fout... Onze nochthans goed voorbereide route om aan die stranden te geraken was een ingewikkelde soep van erg lokale en dus trage bussen, jeepneys met vage bestemmingen en vooral hopeloze vertragingen. Geradbraakt kwamen we in Naga aan, alwaar een diepgelovige Filipino ons ter hulp schoot, mee uit eten nam en ons de volgende dag naar de pier zou brengen, op naar die mooie stranden...

De Filipino stond de volgende ochtend inderdaad op de plaats van afspraak, en we stapten vrolijk zijn pick up in. Tussen de verhalen over bijnadoodervaringen en verschijningen van Sint Michiel vond de devote man dat we toch maar een bezoekje konden brengen aan de kerk in zijn geboortedorp. Eindelijk aangekomen in het dorp met de pier werden we als prijsbeesten rondgeleid, we waren dus erg blij dat de boot vertrok.

De man had een delegatie geregeld die ons zou opwachten om te helpen een hotel te zoeken (dachten we). Ons enthousiast ontvangstcomite bestond uit twee ijverige vrouwen die ons meteen onder hun hoede namen, onder het nieuwsgierig oog van zowat het hele dorp. Na veel heen en weer getelefoneer bleek er geen hotel meer vrij, wij hebben dan maar onze stoute schoenen aangetrokken en een tentje gevraagd zodat we ergens op een rustig en onbewoond strand konden kamperen. Uiteraard volgde een nederige "yes, yes, it's up to you" dus nadat we voldoende proviand hadden ingeslagen werden we met een vissersbootje op een idyllisch strand afgezet.

Onze bootman stak meteen een vuurtje voor ons aan en Pieter zette in Cruisoestijl de tent op. Onze delegatie keerde netjes terug, wij hadden het strand voor ons alleen, verlicht door een volle maan. Tot zover het idyllische... Het vuur liep door de regen vrijwel onmiddelijk op een sisser af en ook ons tentje moesten we snel onder een afdakje plaatsen. Ons diner was ook eerder bescheiden: rijst met mango en banaan. Exotisch, dat wel. Verder hadden we niet bepaald een deurmat voorzien waardoor ons stulpje al gauw de allures van een zandbak kreeg. Knarsend slapen, maar wel met uitzicht op palmbomen!

Goed, we waren misschien een ietsiepietsie overmoedig maar eens het ochtendlicht door de palmbomen filterde was al ons geknoei alweer vergeten. Alleen de stijve nek en het zand in de oren, ogen, bilspleet,... verraadden een moeilijke nacht. Een paradijslijk strand? Ja! Uitgerust? Integendeel!

Van de vijf dagen dat we al op Filipijnse bodem zijn, hebben we er vier van doorgebracht in bussen en alle andere vehikels die hier circuleren, getuige onze zeer uitgebreide reisroutes. Niet meteen fun in the sun maar nu zijn we gelanceerd! We zitten in Legaspi, aan de voet van de statige Mayon vulkaan en hier blijven we wijslijk een paar dagen. Minstens twee!

20/04: Caramoan schiereiland - Legaspi

Categorie: Reisroute
met de boot - vertrek onbekend strand: 08.20 - aankomst Guijalo: 08.35 - prijs: 0 euro PP

met de boot - vertrek Guijalo: 09.00 - aankomst Sabang: 10.45 - prijs: 2 euro PP

met de jeepney - vertrek Sabang: 11.00 - aankomst kruispunt met de hoofdweg: 12.15 - prijs: 0.80 euro PP

met de bus (mits twee overstappen omdat de eerdere vehikels defect bleken) - vertrek kruispunt: 12.15 - aankomst busstation Legaspi: 15.20 - prijs: 1.20 euro PP

met de tricycle - vertrek busstation Legaspi: 15.40 - aankomst Legaspi centrum: 15.50 - prijs: 0.20 euro PP

19/04: Naga - Caramoan schiereiland

Categorie: Reisroute
spontane lift van een sympathieke Filipino (die les heeft gehad van Belgische broeders) - vertrek Naga: 09.45 - aankomst Sabang: 11.45 - prijs: 0 euro PP

met de boot - vertrek Sabang: 13.15 - aankomst Guijalo: 15.15 - prijs: 2 euro PP

met de banca (een Filipijns bootje) - vertrek Guijalo: 18.30 - aankomst onbekend strand: 18.45 - prijs: 1.50 euro PP

18/04: Talisay - Naga

Categorie: Reisroute
met de jeepney - vertrek Talisay: 09.20 - aankomst Tagaytay: 09.45 - prijs: 0.5 euro PP

met de bus - vertrek Tagaytay: 10.15 - aankomst Carambola: 11.20 - prijs: 1 euro PP

met de jeepney - vertrek Carambola: 11.25 - aankomst Turbina: 11.35 - prijs: 0.12 euro PP

met de bus - vertrek Turbina: 12.00 - aankomst Lucena: 14.10 - prijs: 2.10 euro PP

met de bus - vertrek Lucena: 15.00 - aankomst Naga: 21.20 - prijs: 4.40 euro PP

met de tricycle (een brommer met zijspan) - vertrek Naga busstation: 21.25 - aankomst Naga centrum: 21.35 - prijs: 0.30 euro PP

17/04: Kuala Lumpur - Talisay

Categorie: Reisroute
te voet - vertrek hotel: 03.50 - aankomst busstation Kuala Lumpur: 04.20 - prijs: 0 euro PP

met de bus - vertrek busstation Kuala Lumpur: 04.30 - aankomst luchthaven: 05.45 - prijs: 2 euro PP

met een vlucht van Air Asia - vertrek Kuala Lumpur: 07.30 - aankomst Clark (de Filipijnen): 11.00 - prijs: 50 euro PP

met de jeepney (een extra lange jeep die een vaste route volgt)- vertrek luchthaven Clark: 11.30 - aankomst commercieel centrum Clark: 11.45 - prijs: 0 euro PP (want we hadden nog geen Peso's op zak...)

met de jeepney - vertrek commercieel centrum Clark: 12.40 - aankomst Dau: 13.00 - prijs: 0.12 euro PP

met de bus - vertrek Dau: 13.10 - aankomst Manilla: 15.10 - prijs: 2 euro PP

met de bus - vertrek Manilla: 15.10 - aankomst Tagaytay: 17.10 - prijs: 1.20 euro PP

met de jeepney - vertrek Tagaytay: 17.20 - aankomst Boerengat: 17.40 - prijs: 0.12 euro PP

een lift van een sympathieke Belg - vertrek Boerengat: 18.10 - aankomst Talisay: 18.30 - prijs: 0 euro PP

15/04: Gezapig wandelen door Kuala Lumpur

Categorie: Algemeen
Kuala Lumpur is tot op heden de stad waar wij het langst hebben verbleven. Onze vermoeide konten konden de ingelaste adempauze best apprecieren, de rugzakken konden zich weer in model zetten, Noedelsmurf en de Smurfin mochten eindelijk eens een dagje alleen op pad. Kortom, het was voor iedereen best een leuke tijd.

De Maleisische hoofdstad is best een aangename stad om een weekje rond te hangen: goedkoop eten, veel shoppingmalls met airco, grootse architectuur en een uitermate interessant Islam museum zijn goede troefkaarten. Het is echter niet allemaal rozengeur en maneschijn, toch niet als je niet in het bezit bent van een blitse vierwieler. De stad te voet doorkruisen is op z'n zachtst gezegd een beproeving.

We bestempelen Kuala Lumpur als "de meest voetgangeronvriendelijke stad van het heelal".
Allereerst is er het klimaat, dat met een luchtvochtigheid die de pan uit swingt en temperaturen van dertig graden en meer niet echt tot joggen uitnodigt. Een frisse bui is er ook al niet bij want als het regent, is er geen doorkomen aan. De voetpaden, als ze er uberhaupt zijn, worden ofwel ingenomen door arrogante teksichauffeurs, ofwel door marktkraampjes die het dan nog eens wagen om durian te verkopen (wat officieel het meest stinkende fruit is).

De veelvuldige rioolputten met gammele roosters vormen samen met ultrahoge stoepranden een extra uitdaging. Soms mankeert er echter zo'n rooster, wat meteen een gapende kuil ontbloot, goed om zelfs een Westerling volledig in op te slokken. Een mens zou al gauw blij zijn met gammele roosters...

Gelukkig is er nog een houvast: autobestuurders zijn steeds consequent. Helaas in hun onhoffelijkheid. Vooral niet vertragen als er iemand aanstalten maakt om zich snel over te reppen, als het kan snijden ze weerloze voetgangers bruusk de pas af. Uiteraard gaat dit alles gepaard met het nodige getoeter. Zoals het hoort in een hoofdstad. Verkeerslichten helpen je hier overigens geen meter vooruit. Het groene ventje ziet amper daglicht. Op belangrijke kruispunten zijn er overigens enkel lichten voor gemotoriseerd verkeer, waardoor de voetgangers helemaal overgeleverd aan de willekeur der sjeezende automobilist.

Als je dan denkt dat het openbaar vervoer verlossing zal brengen, think again. Bussen rijden je liever van je sloffen dan even te vertragen (van stoppen is zelden sprake) om je op te laten stappen. Als ze dan toch eindelijk eens stilstaan, cirkelt er een aasgierig en vooral schreewend ventje rond om passagiers te lokken. Alternatieven genoeg maar ook daar zit het scheef. De LRT, KTM en city train zijn alledrie bedoeld als hippe bovengrondse metro's maar het is in werkelijkheid nogal anders uitgedraaid. Omdat de verschillende lijnen andere structuren vereisen, is er van enige afstemming bitter weinig sprake. Hossend van de ene naar de andere trein, is wederom te voet te doen, en aan voetgangersbruggen, ho maar, daar doen ze hier niet aan mee.

Proficiat aan Kuala Lumpur met deze afgetekende overwinning!

13/04: Pieter eet pepers

Categorie: Eten
Zowaar een staaltje van wetenschappelijk verantwoord avondeten. Vergeet vooral het geluid niet op te zetten terwijl u grinnikend naar dit filmpje kijkt.

Met dank aan Britt en Roel voor de vakkundige regie.

Noot: er werden geen pepers speciaal voor deze opname gedood.

12/04: Wist je dat...

Categorie: Wist je dat ...
... er 103 Starbucks cafes zijn in Maleisie?

... de Aziaten hun jas achterstevoren dragen als ze op de brommer zitten?

... er vier verschillende soorten openbaar vervoer zijn in Kuala Lumpur? Skytrains a volonte!

... de luchtvochtigheid in Kuala Lumpur vandaag 76% bedroeg? Puffen!

11/04: Menu van de dag

Categorie: Eten
Een doordeweekse dag in Kuala Lumpur heeft volgende lekkernijen voor ons in petto:

Als ontbijt: ieder een roti pisang, een Indische pannenkoek met banaan, een thee met limoen en een koffie. Prijs: 1 euro tezamen.

Lunch in een van de vele food courts van een shopping mall: voor allebei rijst met zoetzure kip en een komkommer en ananassalade. Prijs: 1,8 euro voor het geheel.

Verwenvieruurtje: gigantische koffie voor meneer en een heerlijke banana chocolade chip brownie voor mevrouw in Starbucks. Prijs: 2,5 euro.

Avondeten nuttigen we bij dezelfde Indier als 's ochtends: Pitr kiest voor lam met curry, een slaatje en een naan (Indisch brood). Karolien neemt tandoori kip met slaatje en een opulent met look bestrooide naan. Prijs: 4 euro.

Als toetje chips, om de gezelligheid van lezen in bed extra te benadrukken! Prijs: 0,5 euro.

10/04: Flexibele reisroute jah!

Categorie: Algemeen
Het begint voor ons ook stilletjesaan af te korten... Gelukkig ligt Indonesie in het verschiet!

Minuscuul probleempje: een visum is maximaal 60 dagen geldig en vermits ons ticket weer naar huis al vastligt (3 juli voor degenen die dat nog niet in het rood in hun agenda hebben genoteerd), hebben wij zowaar een maandje marge in onze reisplanning. Goh, probleem.

Om ons vooral niet te vervelen, hebben we dus maar een land aan ons lijstje toegevoegd. Roffel, roffel, roffel...
Over een weekje kunnen wij de Filippijnen ontdekken. Met dank aan Air Asia, de Aziatische Ryanair maar dan nog een beetje goedkoper.

Zeg nou niet dat we op onze luie krent blijven zitten!

08/04: De laatste bezoeker is naar huis...

Categorie: Algemeen
Nu we weer helemaal onder ons drietjes zijn... hoewel... Noedelsmurf heeft intussen zijn bezoekster aan de haak geslaan. Smurfin zal ons de resterende maanden dus nog mee vervoegen!

Nu dus de rest van het bezoek terug veilig naar Belgie is weergekeerd, is een dankwoord wel op z'n plaats. Bij deze dus een dikke merci aan allen die de oversteek hebben gemaakt en met ons geprofiteerd hebben van de Aziatische geneugten!

In volgorde van verschijning:
Mama P voor het Belgische buffet dat ze uit haar rugzak heeft opgediept. En uiteraard ook omdat onze eerste bezoekster ons terug meer bewust heeft gemaakt van het bijzondere dat Azie te bieden heeft.
TC voor het gezelschap in de Bangkokse shopping malls en het niet onaardige logement.
Britt en Roel voor het zo mogelijk nog meer opkrikken van het vakantiegevoel in Thailand!
Jan en Jessica voor hun blitsbezoek en de leuke avondjes met gin tonic.
Ineke voor het uitstippelen van onze reisroute doorheen Maleisie. En voor Boonanza. En voor het grappige van de moesson in te zien.
Smurfin om Noedelsmurf wat in bedwang te houden.

Dat wilden wij toch graag even gezegd hebben.

07/04: Melaka - Kuala Lumpur

Categorie: Reisroute
met de bus - vertrek Melaka: 10.30 - aankomst Kuala Lumpur: 12.30 - prijs: 2 euro PP

PANIEK! Rugzakken blijken niet in het bagageruim te zitten. Na veel afzeuren en snauwen wilt er toch iemand ons helpen. Blijkt dat de rugzakken in de bus naar Johor zitten...

OPLOSSING: in plaats van de rugzakken op de bus naar Kuala Lumpur te zetten, blijven de rugzakken in dezelfde bus, op weg naar melaka. Wij dus ook terug naar Melaka... waar onze rugzakken drie uur later tevoorschijn komen.


met de bus - vertrek Kuala Lumpur: 14.00 - aankomst Melaka: 16.00 - prijs: 2 euro PP

met de bus - vertrek Melaka: 17.30 - aankomst Kuala Lumpur: 19.30 - prijs: 2 euro PP

07/04: Breedsmoelkikkers in het kwadraat

Categorie: Foto's
Wat een breedhoeklens al niet lijden kan...

Mits wat bleeching zou het de perfecte tandpastareclame zijn.
null

Breedswilliekikker 1...
null

Breedswilliekikker 2...
null

Bery bery confjoesing!
null

Die snorkels hebben drie toeristen opgegeten!
null

Foute boel!
null

Wat een teut!
null

06/04: Van de Perhentian eilanden tot in Melaka

Categorie: Foto's
We hebben in Maleisie een aardig tempo aangehouden, mede door het kriskrassen overheen het land door een wisselvallige moesson. Het resultaat valt te bewonderen in deze selectie.

Nee, de stranden raken we nooit beu. Op een tiental meters zwemmen in deze baai hebben we Nemo'tjes gespot!
null

Zelfs een Noedelsmurf in zand heeft aantrek bij de vrouwen!
null

Het Nationaal Park van Taman Negara heeft niet geheel de verwachtingen kunnen inlossen maar met een stel gigantische bomen en een bloedzuigervrije ondergrond zijn we al lang tevree.
null

Ook al omdat het park het langste hangbruggenparcours herbergt. Niet voor hoogtevrezers!
null

Melaka bleek een charmant stadje vol aandenkens aan het koloniale verleden.
null

Het zou Diest kunnen zijn, maar zoveel mooier...
null

Nog in Melaka, de meest kitchy trishaws van heel Zuid-Oost Azie. Helaas kunnen we hun ijzersterk muziekrepertoire niet weergeven op de foto.
null

04/04: Jerantut - Melaka

Categorie: Reisroute
met de bus - vertrek Jerantut: 09.00 - aankomst Temerloh: 10.20 - prijs: 1 euro PP

met de bus - vertrek Temerloh: 10.30 - aankomst Kuala Lumpur: 12.30 - prijs: 1.7 euro PP

metro tussen de busstations - vertrek: 10.35 - aankomst: 10.50 - prijs: 0.2 euro PP

met de bus - vertrek Kuala Lumpur: 13.30 - aankomst Melaka: 15.30 - prijs: 2 euro PP

03/04: Taman Negara - Jerantut

Categorie: Reisroute
lift van een sympathieke Maleisische rechter - vertrek: 14.45 - aankomst: 17.45 - prijs: 0 euro PP

02/04: Kiekjes uit Maleisie

Categorie: Foto's
Zo krijgen de thuisblijvers een ideetje van wat Singapore en Maleisie ons te bieden hebben...

In Singapore blijken dat vooral veel winkelcentra te zijn. Om ter grootst, om ter aircootst.


Het hoeven niet altijd Boeddhistische tempels te zijn...


De skyline van Singapore kan niet helemaal wedijveren met die van Hong Kong maar is toch nog steeds de moeite.


Na alle stedelijke chaos zijn we de bergen ingevlucht, waar we konden genieten van een spectuculair uitzicht over de theeplantages van de Cameron Highlands.


Meer van dat natuurschoon!


Kuala Lumpur, beejbie!


Van cultuur is er niet veel in huis gekomen in de Maleisische hoofdstad. Dit juweeltje hebben we even bewonderd op onze weg naar weer een airco omgeving.

01/04: Pulau Perhentian - Taman Negara Nationaal Park

Categorie: Reisroute
met de speedboot - vertrek Pulau Perhentian: 08.00 - aankomst Kuala Besut: 08.40 - prijs: 7.5 euro PP

met de taxi - vertrek Kuala Besut: 09.00 - aankomst Kota Bahru: 09.50 - prijs: 2 euro PP

met de trein - vertrek Kota Bahru: 18.45 - aankomst Jerantut: 01.45 - prijs: 3.5 euro PP

met de minibus - vertrek Jerantut: 08.40 - aankomst Kuala Tembeling: 09.00 - prijs: 1 euro PP

met de boot - vertrek Kuala Tembeling: 09.15 - aankomst Taman Negara: 11.45 - prijs: 5.5 euro PPO <- Hier zitten we!